I can switch the dust on and off completely.

Worfooox
DE Enlisted: 2011-10-27
2013-10-05 18:50 , edited 2013-10-06 15:39 by Worfooox
Edit: They have fixed this bug for the final game.
Source [reddit.com]

If I turn off Deferred Antialising in the graphic settings, the dust just disappears completely.

Here are some screenshots
http://imgur.com/a/Re0GG [imgur.com]

My Hardware is:

Gpu: Radeon HD 5850
Cpu: Phenom X4 II 655
Ram: 12GB
Monitors: 1920:1080 and 1280:1024

Just installed the newest Gpu-Drivers (13.10 - Beta) today.
The smoke wasn't visible before the update, so i thought the upgrade might fix it. It didn't, so I changed some video settings and found this issue.
Kiriiii
LK Enlisted: 2011-10-26
2013-10-05 18:52
hum... i turned off too but nothing ... ?
Intel Core i7 4770K @ 3.5Ghz (Noctua NH-D15 Push-Pull) // MSI Z87 MPower MAX // 16Go (2x8) DDR3 G.Skill Sniper PC-14900 1866Mhz // SLi Gigabyte GTX 670 OC 2Go Windforce3 // SSD OCZ Vertex+ 60GO (W7 x64) // WD Velociraptor 500Go 10.000 tr/min (Installations) // WD 2To (Stockage) // Razer Mamba // Corsair K70 FPS // Acer GD245HQ // Turtle Beach PX21// Akasa Venom 1000W 80+Gold // http://www.youtube.com/watch?v=dScBuiTpEUg
Worfooox
DE Enlisted: 2011-10-27
2013-10-05 19:20
Kiriiii said:
hum... i turned off too but nothing ... ?

What graphics card do you use?
Dauntless__vK
US Enlisted: 2011-10-26
2013-10-05 19:28
I've seen a video on youtube of this too. Wish I could switch the dust cloud off :P
Blk2is
Enlisted: 2011-10-25
2013-10-05 19:33
I'll have to try this. I noticed that the dust didn't exist on my machine running a 5870 and it did on my machine running SLI 680s and sure enough I do have deferred AA turned on with the 680s and off on the 5870
skirexx
US Enlisted: 2011-11-24
2013-10-05 19:35
Holy shit the game looks beautiful without the dust!
Trying this now and I'll post my results!
IIDefyII
US Enlisted: 2011-12-09
2013-10-05 19:40
I have a Nvidia 660 ti with BETA drivers and turning AA off doesn't affect the fog. It must be a Radeon thing. Shame... it would make sniping so much easier.
BillsYourUncle
NL Enlisted: 2011-10-24
2013-10-05 19:42
I have the same issue.

GPU: Radeon HD 6970 @ 1920x1080, newest drivers
CPU: i7 2600
Ram: 8GB

With MSAA off the smoke is only visible in some locations, in some headings. For instance on top of the tower between flags D and E in CQ large.
Looking past the round tower (south) shows the smoke or haze; looking at it, or turning to a certain angle either way, doesn't.

With MSAA on the smoke is visible as expected.

Some screenshots here: http://imgur.com/a/mxXTD [imgur.com]
Worfooox
DE Enlisted: 2011-10-27
2013-10-05 20:20 , edited 2013-10-06 15:35 by Worfooox
With some feedback from reddit, it seems that this issue only applies to the AMD gpus HD5xxx and HD6xxx, regardless of the driver version
http://www.reddit.com/r/battlefield_4/comments/1nso5l/thought_about_why_i_had_no_smoke_at_all_the/ [reddit.com]

Cards tested so far are:
with this issue:

3x Radeon HD 5850
1x Radeon HD 5870
1x Radeon HD 6770
3x Radeon HD 6870
1x Radeon HD 6950
2x Radeon HD 6970

without this issue

1x Nvidia GT555m
1x Nvidia 660
1x Nvidia 660 ti
1x Nvidia 680 (SLI)
1x Nvidia GTX 570
1x Nvidia GTX 770
1x Radeon HD 7850
1x Radeon HD 7870
1x Radeon HD 7950
1x Radeon HD 7950 (with crossfire)
1x Radeon HD 7990
FONGORE
Enlisted: 2011-10-25
2013-10-05 20:24 , edited 2013-10-05 20:26 by FONGORE
Add the 6870s to that list. In different modes of crossfire*
Worfooox
DE Enlisted: 2011-10-27
2013-10-05 20:26
FONGORE said:
Add the 6870s to that list.

With or without this issue, I gues with, right?
FONGORE
Enlisted: 2011-10-25
2013-10-05 20:27
Worfooox said:
FONGORE said:
Add the 6870s to that list.
With or without this issue, I gues with, right?


Yeah, with the issue.
Switchboy88
NL Enlisted: 2011-10-28
2013-10-05 20:27
I have the issue HD5850
Worfooox
DE Enlisted: 2011-10-27
2013-10-05 20:38
FONGORE said:
Worfooox said:
FONGORE said:
Add the 6870s to that list.
With or without this issue, I gues with, right?
Yeah, with the issue.

Switchboy88 said:
I have the issue HD5850


Thanks, they are added.
4P-57
VA Enlisted: 2012-03-01
2013-10-05 23:32 , edited 2013-10-05 23:35 by 4P-57
Confirming this also happens for me and my 6870 using the latest beta drivers from AMD.

To add to this, the fog still renders when I look in certain, odd directions, and when I do it causes a very notable increase in FPS.
nusbustr
AU Enlisted: 2013-09-15
2013-10-06 01:27 , edited 2013-10-06 01:28 by nusbustr
Add another 5850, I posted about this yesterday but the thread stayed pretty quiet :3

http://imgur.com/a/mpRyJ [imgur.com]

Using 13.4 drivers, cbf updating to newer ones because these aren't too bad.
skirexx
US Enlisted: 2011-11-24
2013-10-06 01:33
GTX 660 non TI...
Tried this earlier and it doesn't seem to work for me either..
Seems like an AMD thing too!
009machine
Enlisted: 2012-04-09
2013-10-06 03:50
Using 6770. Same issue. Though happens only once the Skyscraper falls down.
Zompex
Enlisted: 2013-10-04
2013-10-06 14:10
same, HD6950
Worfooox
DE Enlisted: 2011-10-27
2013-10-06 15:39
Ok, they have fixed this bug for the final game.
Source [reddit.com]